Як швидко схуднути без дієт?

Методів і способів, які допоможуть знайти струнку і красиву фігуру багато. Наприклад, дієти, при яких, дотримуючись певний режим харчування, можна скинути кілька кілограм зайвої ваги. Але чи можна обійтися без дієт, коли потрібно схуднути? Звичайно ж, можна, якщо мати для цього величезне бажання і дотримуватися деяких правил і рекомендації.


Психологічний настрій для приємного проходження процесу схуднення

Психологічний настрій дуже важливий у справі будь-якому. А якщо це стосується зайвої ваги, то правильно підібрана мотивація, вже половина скинутих вами зайвих кілограм.

Перш за все, оцініть свій стан і самопочуття. Визначте причину, по якій ви хочете повести боротьбу із зайвою вагою. Якщо це чисто зовнішнє невдоволення, то визначте ті параметри, яким ви хочете відповідати. Для цього заведіть щоденник, в який запишіть свій нинішній вагу і той, якого ви хочете досягти. Вимірюйте обсяг своєї талії, стегон і грудей нинішні і теж запишіть цю інформацію в щоденник. Поруч відзначте ті параметри, які ви хочете мати. У щоденник можна вклеїти фото того, хто може бути прикладом для вас. Це може бути навіть ваша фотографія в юності. Колаж, де особа ваше, а фігура тієї моделі, на яку ви хочете бути схожі, теж непогана ідея. Це, так би мовити, естетична сторона питання.

Якщо підключити і мотивацію, яка відноситься до стану здоров'я, то тут масштаби безмежні. Адже хвороб, до яких призводить надмірна вага, маса. Це і цукровий діабет, і захворювання серцево-судинної системи, онкологія, і інші не менш небезпечні й підступні. Нехай на даний момент цих захворювань у вас і немає, але якщо вага буде рости, а не навпаки, то кожен день вас до них наближає.

Мотивацією може бути і особисте життя. Якщо ви заміжня, то той ефект від сюрпризу коханому чоловікові, коли він побачить вашу знову струнку і витончену фігуру, варто ваших зусиль. Якщо заміжжя в мріях, то тим більше, витончена, гарна фігура не завадить успішному вибору супутника життя. Адже поняття, що чоловік очима любить, ніхто ще не відміняв.

Налаштуйте себе на те, що зайва вага - це проблема, яку ви зможете вирішити. Якщо не виходить зробити самостійно, то можна звернутися за допомогою до психотерапевта.

Ставлення до їжі при інтенсивному схудненні

Коли перший етап завершено, і ви психологічно підготували себе до процесу схуднення, то продовжити шлях до нової фігурі можна в двох напрямках.

Перше - переглянути своє ставлення до їжі. А це означає змінити свій раціон харчування, підрахувати калорії, які ви «наїдаються» за день, відрегулювати співвідношення прийнятих і витрачених.

Адже зайва вага - це, в основному, переїдання. Звичайно, якщо це не захворювання, яке треба лікувати медикаментозно. Коли калорій ви вживаєте більше, ніж може витратити ваш організм, то все зайве відкладається в жирові запаси. Наприклад, витрачаєте 2200 ккал, а наїдаєте 3000 ккал.

Не припустимо робити свій раціон по калорійності і нижче 1200 ккал на добу. Зазвичай відбувається таке зниження, коли людина використовує якусь дієту. Це може призвести до того, що після переходу на звичайний раціон, організм почне відкладати «запаси». І зайві кілограми, і сантиметри на талії, не змусять себе чекати.

Обов'язково потрібно дотримуватися балансу в раціоні харчування. Обов'язково щоденне вживання і білків, і жирів, і вуглеводів. В іншому випадку, схуднення може призвести до незворотних процесів і серйозних захворювань. Віддавайте перевагу, так званій, здоровій їжї. Це фрукти і овочі, крупи, морепродукти, нежирні сорти риби і м'яса, кисло - молочні та молочні продукти, теж нежирні.

Ще треба визначити для себе різницю в понятті голод і апетит. Їсти треба тільки тоді, коли організм дійсно має потребу в харчуванні. Наприклад, якщо ви представите подумки шматочок черствого хліба чорного і захочете з'їсти його, то можна приступати до трапези. Під час їжі не поспішайте проковтнути все відразу. Їсти треба повільно, так як сигнал про те, що організм наситився, приходить в мозок тільки через двадцять хвилин.

Якщо їсти швидко, то за цей час можна з'їсти не одну зайву порцію. Щоб заповнити шлунок, перед початком прийому їжі, хвилин за 10 - 15, випийте склянку води. Це ще один спосіб не перейти ту межу, яка призводить до зайвих кілограмів.

Ставлення до фізичних навантажень і вправ для схуднення

Фізичні навантаження дуже актуальна тема для багатьох початківців, що хочуть схуднути. Адже зайва вага - це не тільки переїдання, це ще й малорухливий спосіб життя. Почавши з високоінтенсивних навантажень фізичних, ви можете нашкодити своєму нетренованому організму. Тому, почніть, хоча б з того, що проходите пішки кілька зупинок або зробіть обов'язковими піші прогулянки ввечері.
 
Ранкова зарядка, та й вечірня теж, може складатися, по початку, з декількох вправ. Наприклад, 5 хвилин ходьби тому, можуть замінити 5 кілометрову пробіжку. Або, скажімо, при перегляді улюбленого серіалу, коли йде реклама, можна покачати прес або зробити цикл присідань, чергуючи з нахилами вперед і назад. Поступово переходите на більш складні вправи. Через деякий час продовжите збільшення фізичних навантажень в танцювальному або тренажерному залі. Сприяє схудненню і плавання.

Домашня робота, звичайно ж, теж спалює ваші калорії. Ось невеликий перелік співвідношення робіт і витрат енергетичних (ккал / год):

30 - одягання;
30 - їжа;
45 - прасування;
60 - приготування їжі;
80 - витирання пилу;
80 - ходіння по магазинах;
90 - читання спокійне (на столі лікті);
100 - читання, сидячи без опори;
102 - 112 - читання вголос в сидячому положенні;
102 - 112 - слухання лекцій (сидячи);
100 - 150 - секс;
130 - миття підлоги;
130 - прибирання ліжка;
135 - робота в саду;
300 - рубання дров.

А тепер підрахуйте, скільки годин треба, наприклад, витирати пил, щоб спалити 800 ккал, які містяться в одній порції збитих вершків з родзинками. Замініть ці самі збиті вершки, надзвичайно смачним фруктовим салатом з нежирним йогуртом і ваша фігура не постраждає.

Поєднання помірних фізичних навантажень зі збалансованим раціоном харчування - ефективно діючий спосіб схуднення, якого можна дотримуватися, на відміну від будь-якої дієти, все життя.

Інші методи схуднення без дієти

Існують ще таблетки, порошки, мікстури, чаї, які допомагають у процесі схуднення. Підбирайте правильні препарати, які містять речовини, природним способом регулюють синтез і всмоктування глюкози і жирів. Вони повинні містити комплекс вітамінів, мінералів, амінокислот. Але не варто займатися самолікуванням, а вже якщо виникне необхідність в прийомі таких коштів, порадьтеся з фахівцем.

Можна змінити свою розповнілу фігуру, додавши до правильного харчування і фізичних навантажень таку процедуру, як масаж. Його можна робити вдома самому, а можна відвідати салон. Там спеціально навчена людина, зможе наблизити вашу фігуру до ідеалу. До того ж, у багатьох сучасних салонах є різні прилади і пристосування, які допоможуть не лише схуднути, а й зробити пружною і підтягнутою вашу шкіру. Наприклад, вакуумний масаж або вакуумно-роликовий. Дуже ефективно використання і, так званої, таласотерапії. У таких процедурах обгортання застосовуються цілющі грязі, морська вода, водорості.

У деяких випадках зміна ставлення до їжі і збільшення фізичних навантажень вже не зможуть допомогти досягти заповітної мети - схуднути. У таких ситуаціях пропонується хірургічне втручання. Операції по зменшенню об'єму шлунку, допомагають за короткий термін позбутися від значної кількості зайвих кілограм. Це показано вже тоді, коли настає важка форма ожиріння.

А поки ожиріння ще немає, а тільки передумови до нього, не лінуйтеся ходити пішки, і харчуйтеся здоровою їжею.

А що Ви робите, щоб тримати себе у формі і схуднути?

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

  1. Анонім16:40

    питаєте, шо я роблю аби тримати себе у формі? та ніц не роблю. сплю, їм, працюю. якось форма сама тримається мене)
    колись багато робила аби бути стрункою, а тепер нема часу, та й форма задовольняє, кажись.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар