«Снідати як король» чи ні?


Напевно, вам знайомі такі вислови як «Сніданок з’їж сам, обідом поділися з другом, а вечерю віддай ворогу» або ж «Снідай як король, обідай як селянин і вечеряй як жебрак»? І ви свято переконані, що сніданок – найважливіша частина денного раціону? Однак це не зовсім так. У цих відомих висловах головне циклічність, а не лінійність: тобто можна і повечеряти «як король», але тоді снідати треба «як жебрак».


Відома порада «не їсти після шостої» в основному зорієнтована на людей,які похапцем снідають о 7-й ранку, аби встигнути на роботу. А оскільки робочий день якраз і закінчується о 18.00 чи пізніше, то дуже важко, прийшовши втомленим додому, ще й від вечері відмовлятись.
В такому разі краще відмовитись від сніданку, оскільки, щоби відбувся повноцінний процес метаболізму, потрібно півдоби, тобто обов’язково треба дотримуватись перерви тривалістю 12 годин між сніданком та вечерею.
Власне, це не той випадок, коли сніданок «основна їжа», «заряджає енергію на весь день» і т.д., навіть якщо це безневинна вівсянка. Від вівсянки, ви начебто і не поправляєтесь, зате макарони спожиті о 23.00 потім вилазять боком (бо організм не встигає перетравити вечерю, а тут ще й сніданок).

Вихід є: беріть сніданок на роботу. Уявіть як красиво та смачно у вашому ланч-боксі виглядатимуть нарізані шматочками фрукти або домашній сир із родзинками…  або ще можна мати на робочому місці красивий набір для сніданку та запарювати в ньому пластівці із сухофруктами: естетично, смачно та корисно.
До того ж зекономите ранковий час – можете довше полежати в ліжку або навести марафет.

  …І припиніть, ви ж не в другому класі, щоби соромитися брати сніданок зі собою :)
---------------------------

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі