Здорове схуднення. Дійсно дієві вправи!


Для того, щоб схуднути багато хто в першу чергу вдаються до дієт. Але, часто, отриманий результат безслідно зникає через деякий проміжок часу, повертаючи кілограми тому, а іноді і ще більше. Тому не достатньо лише сидіти на дієті. Якщо ви хочете схуднути назавжди, слід займатися лікувальною фізкультурою.

Я роблю акцент саме на вправи для схуднення, які повинні виконуватися за своїми особливими правилами. А саме всі вправи не повинні сильно напружувати. Чим більше ви витрачаєте калорій, тим більше піднімається апетит, для їх відновлення. А нам потрібно лише змусити організм розтрачувати зайве. Перебувати в тонусі. Для цього досить робити мінімальні навантаження на м'язи.

Вправи для схуднення


Можна чергувати заняття. Один день займатися ходьбою в прискореному темпі, другі робити вправи, на третьому плавати в басейні, якщо немає такої можливості, то чергуйте тільки з ходьбою. Заняття повинні бути регулярними. 4-5 днів на тиждень цілком нормально. Після занять обов'язково приймайте душ. А якщо ви зважилися на контрастні процедури, то не тільки заколіть, але укріпите м'язи, дозволяючи їм триматися в тонусі.



Будь-яке заняття: ходьба, вправи або плавання повинні тривати від 40 до 60 хвилин, не менше. Так як це саме той період часу, за який організм витратить вільний запас глюкози, як джерело енергії і перейде до жирових відкладень.



Вправи повинні виконуватися комплексно, можна робити їх кілька разів на день при бажанні і якщо є така можливість.

Станьте прямо. Підніміть руки перед собою, потім вгору, опустіть вниз, підійміть в сторони, потім знову вгору. Робити 15-20 разів.

Початкове положення колишнє. Виконуємо нахили вперед. Спочатку дотягується пальцями до підлоги, поступово з часом, намагайтеся торкнутися головою колін. Робити 10-15раз.
Початкове положення колишнє, руки на талії. Робимо нахили вправо - вліво. Робити 15-20 разів в кожну сторону.

Станьте прямо, руки на пояс. Робимо присідання, намагаємося присісти якомога нижче, при цьому зберігаючи спину прямою. Робити 10 разів, поступово збільшувати.
Початкове положення колишнє. Виконуємо махи ногами. Спочатку одного, потім другого. Напрямок махів: вперед, назад, в сторону. Робити 15-20 разів.

Встаємо рачки. Голова опущена у підлогу, утворюючи пряму лінію хребта. Чи не розгинаючи ноги, виконуємо махи вгору по черзі для кожної ноги. Робити 15-20 разів.

Ляжте на спину. Ноги прямі, руки витягнуті уздовж тулуба. Дивимося в стелю. Виконуємо махи ногами вгору, по черзі. Робіть вправу повільно, не згинаючи ногу в коліні. Робити 15-20 разів.
Так само лежачи на спині, як в попередній вправі, виконуємо підйоми тулуба. Кут підйому повинен бути приблизно 45-65 градусів. Якщо спочатку буде складно, можна дотримуватися руками за стегна. Робити 15 разів.

Ще одну вправу лежачи на спині. Ноги зігнути в колінах, підтягнувши п'яти до сідниць. Руки долонями в низ лежать уздовж тіла. Піднімаємо таз вгору, на скільки це можливо. При правильному виконанні, акцент повинен бути тільки на ступні і плечі.

Ляжте на підлозі на живіт. Руки і ноги витягнуті. Піднімаємо торс вгору зусиллям м'язів, наскільки вистачить сил. Робити 8-12 разів.

Станьте прямо, одна рука в бік, другий виконуємо кола над головою: 2 рази вперед, 2 рази тому, потім міняємо руку. Робити 15-20 разів для кожної руки.

У положенні стоячи, підніміться на носочки, руки на талії. Робимо кола голеностопа по черзі в різні боки, одночасно обома ногами. Робити 15-20 разів.

Вправа з обручем на поясі. Можна виконувати з реальним обручем, а можна імітувати обертання. Для цього руки покладіть на талію і виконуйте кругові рухи стегнами в одну, потім в інший бік. Робити 15-20 разів у різні боки.

Станьте прямо, покладіть руки на талію. Робимо повороти спочатку вправо, при цьому відводимо праву руку тому разом з тулубом, потім повторюємо теж вліво. Робити 20 разів.
Початкове положення стоячи. Ноги на ширині плечей, руки витягнуті вперед. Робимо махи ногами, дістаючи пальцями ніг до пальчиків рук. Робити 10 разів для кожної ноги.
Пряжки на місці. Спочатку стрибаємо 5-6 разів на обох ногах, потім 3-4 рази на одній і на іншій. Всього зробити 6-8 чергувань.

Сядьте на край стільця, упріться руками в сидіння позаду себе, спину злегка нахиліть тому, виконуйте підйом обох ніг вгору. Ноги тримайте прямо і разом. Намагайтеся підняти ноги так, щоб шкарпетки були трохи вище голови.

Коментарі