Вправи для схуднення

Вправи для схуднення Фізичне навантаження - невід'ємний елемент контролю за вагою. Недавні дослідження на цю тему опубліковані університетом Сент-Луїса. Предметом порівняння був вплив дієти і вправ, узятих окремо. Хоча обидві розглянуті групи скинули вагу, лише вправи допомогли укріпити м'язи і розвинути витривалість, тоді що сиділи на дієті худнули за рахунок м'язової маси і втрачали фізичну форму. Деякі люди, що втрачають вагу таким чином, врешті-решт збільшують відсоток жиру. Звичайно, можна бачити меншу цифру на вагах або змінити розмір одягу, але відсоток зайвого жиру при цьому лише збільшується, як би смішно це не звучало.

У останні десятиліття поширилася думка про те, що аеробне навантаження невисокої інтенсивності, така як біг підтюпцем, заставляє організм швидше розлучитися з жировими відкладеннями. Силові тренування чомусь рідко вважають ефективними, особливо для жінок. Багато хто також робить акцент на внутрішню і зовнішню поверхню стегна або прес, сподіваючись, що це швидко додасть фігурі бажані форми. Жодне з вищеперелічених стверджень не можна вважати об'єктивним.

Ось те, що допоможе вам скинути вагу "правильно":

* Стежите за тим, щоб кількість спалюваних калорій була більша споживаних з їжею. І пам'ятаєте, що це повинно стати вашою щоденною нормою на довгий час.

* Регулярні вправи на витривалість, що включають різні групи м'язів, потрібно виконувати до легкої втоми, в середньому по 6-12 повторів за один підхід.

* "Інтервал" - це чергування високого навантаження з низьким, наприклад, швидкого бігу з ходьбою. Існує і інша система: 20 секунд напруги чергуються з 10 секундами відпочинку. Це підхід можна приймати до будь-яких вправ, але з однією умовою: навантаження має бути достатнім. Найчастіше це використовують для бігу, боксу, велосипеда, різних тренажерів і ін.

* Якщо ви - новачок в спорті або належить скинути багато зайвої ваги, заміните інтенсивне навантаження інтервалами або просто понизьте інтенсивність тренувань. Наприклад, після 30-60 секунд дуже швидкої ходьби приділите такий же час неспішному кроку.

* Якщо вам подобаються вправи на витривалість - сміливо вибирайте їх! Адже головне - це ваші інтереси і бажання займатися цим регулярно. Проте, професійним атлетам інтервали як правило допомагають спільну працездатність.

Коментарі