Кефірна дієта


Всім відомо, що дієта - один з найдієвіших способів скинути зайву вагу і привести свою фігуру в форму. Дієти бувають різними: складними і простими, тривалими і короткими, дорогими і ощадливими. А вже, скільки існує видів різних дієт, так і не злічити. Але в цій статті shudnuty.blogspot.com розповість лише про одну дієту, вірніше, групу дієт - кефірних дієти. 


Корисність кефіру відома з давніх часів. До цього дня доктора використовують кефір для профілактики і лікування різних недуг. Корисні властивості кефіру складно перерахувати в повному обсязі: це і заспокійливу дію на кровоносні судини і нервову систему, це і нормалізує, на роботу кишечника, це і відновне засіб після різних захворювань, і багато-багато іншого.
Тому немає нічого дивного в тому, що на основі кефіру існує безліч дієт - прихильники здорового харчування й самі визнані світові дієтологи розробляють режими харчування, основне місце в яких відводиться кефіру.


Нижче будуть наведені основні відомі кефірні дієти. 

Кефірна дієта для поліпшення зовнішнього вигляду 
Щоб завжди зовнішня краса була наслідком внутрішньої краси (тут мова ведеться не про ваші душевні якості, а про ваше здоров'я), треба всередину приймати здорову їжу. Щоб колір шкіри і її шовковистість завжди залишалися такими, як у немовляти, щоб увесь ваш вигляд помолодшав, щоб тіло було повно сил і енергії, необхідно жорстко переглянути свій раціон харчування. По-перше, слід прибрати з вжитку цукор, суворо обмежити себе в борошняному. Ось так виглядатиме меню тих, хто хоче тільки максимальної користі від харчування для свого здоров'я:

Сніданок: сир (по можливості молодий), півсклянки фруктового соку, шматок хліба, чай.
Другий сніданок: овочевий салат, варене яйце, шматочок хліба, стакан кефіру.
Обід: овочевий салат з рослинним маслом, будь-яке м'ясна страва з гарніром (крім макаронних виробів і картоплі).
Полудень: тільки фрукти, будь-які.
Вечеря: шматок хліба, невелика порція риби (краще вареної), овочі.
Перед сном: стакан теплого молока.
Можлива і така варіація:
Сніданок: свіжі ягоди, сир (молодий сир, типу бринзи), шматочок хліба, кава з молоком (без цукру).
Другий сніданок: овочевий салат, невелика порція шинки, чай без цукру.
Обід: курячий бульйон, салат з рослинним маслом, варене яйце, шматочок хліба.
Полудень: фрукти.
Вечеря: сир, чай з молоком (без цукру), шматочок хліба, бажано чорного.
Перед сном: стакан кефіру.

Кефірна монодієта 

Ви завжди намагаєтеся дотримуватися здорового режиму харчування, їсти в строго певні години, не переїдати. Це все чудово. Але іноді трапляються дні, коли уникнути гостини та логічного переїдання просто неможливо - святкування завжди відрізнялися особливим багатством столу. Тому не варто за столом привертати до себе увагу - «Я не їм майонезні салатики», «Моя дієта забороняє мені вживання настільки жирного м'яса». Їжте все, що побажаєте, відведіть душу.
Насправді разове переїдання не призведе до моментального набору ваги. Різниця буде тільки в ранковому туалеті. Однак, якщо переїдання почне набувати регулярний характер - то тут вже треба бити на сполох.
На наступний день після свята організм буде вимагати такого ж рясного живлення, як і було напередодні, але саме в цей момент і не потрібно давати організму слабинку. Для цього є чудовий спосіб - кефірна монодієта.
Сенс її дуже проста: потрібно протягом дня пити тільки кефір. На весь день буде потрібно 1,5 літра настільки корисного кисломолочного вироби.
Такий режим харчування сприяє виведенню з організму шлаків. Проте,  таким видом дієти не можна зловживати, тому як це важке навантаження на організм.

Кефірно-фруктова дієта 

Уявіть ситуацію: вас запросили на весілля, або презентацію, або якесь інше яскраве свято, ви дістаєте своє шикарне вечірнє плаття і з жахом усвідомлюєте, що ви не можете застебнути блискавку. Що ж робити, адже до передбачуваного урочистості залишився тиждень, а коштів на купівлю нового туалету немає? На допомогу прийде кефірно-фруктова дієта. Вона дуже схожа на кефірні монодієти - в день також треба вживати 1,5 літра кефіру. Однак кефірно-фруктова дієта на увазі включення в щоденний раціон також 1 кг овочів або фруктів, будь-яких, окрім бананів і винограду. Дана дієта може тривати 5-6 днів.

Кефірна дієта Лариси Доліної 


Відома співачка Лариса Доліна довела всім дієвість своєї самостійно розробленої кефірної дієти.
Структура даної дієти трохи складна, проте з пропонованими вимог цього режиму харчування цілком можна впоратися.

По-перше, дієта Доліної передбачає суворе обмеження в прийомі рідини - за добу можна випивати не більше півлітра рідини. Але якщо ваш ранок не може розпочатися без чашки кави, то не варто відмовлятися від засобу пробудження. Природно, кава має бути натуральним, а не розчинною і обов'язково без цукру. До речі, про цукор, як і про сіль, доведеться забути на якийсь час дієти, а ще краще назавжди.

По-друге, дієта Доліної вимагає харчування суворо 6 разів на день, причому через певні проміжки часу.

По-третє, ефект дієти можна підсилити очисними клізмами або прийомом проносних засобів.

Крім цього варто щодня приймати настій з лікарських трав, до складу якого входять ромашка, звіробій і календула (з розрахунку 1 чайна ложка трави на 200 мл окропу). До даних травах можна також додавати дрібку, але не більше, трави чистотілу.

Отже, дієта Лариси Доліної триває 7 днів і відбувається в наступному режимі:

1-й день - 400 г печеної картоплі без солі й 500 г 1% кефіру.
2-й день - 400 г знежиреного сиру і 500 г 1% кефіру.
3-й день - 400 г фруктів (будь-яких, окрім бананів і винограду) і 500 г 1% кефіру.
4 день - +400 р відварених курячих грудок без солі й 500 г 1% кефіру.
5-й день - 400 г фруктів й 500 г 1% кефіру.
6-й день - 1,5 л мінеральної негазованої води.
7-й день - 400 г фруктів й 500 г 1% кефіру.

Не забувайте, що раціон, передбачений на кожен з днів, необхідно розділити на 6 разів прийомів. Наприклад, у перший день 400 г печеної картоплі та 500 г кефіру потрібно розподілити таким чином, щоб вам вистачило зі сніданку в 8 годин і з проміжком у дві години (10, 12, 14, 16, 18) до вечора. Причому на вечерю можна залишити один кефір. Аналогічно потрібно вчинити і з іншими днями дієти.

Виходити з кефірної дієти Доліної, як і з інших інших, варто плавно, не роблячи великих навантажень на організм у вигляді переїдання. Спочатку краще обмежити себе у споживанні солодкого, борошняного, жирного. Адже для закріплення результату дієти потрібен час.

Повторювати кефірну дієту Доліної можна кожні 4-5 тижнів. 

Проведені регулярно курси різних кефірних дієт не тільки сприяють втраті зайвих кілограмів, але також очищення кишечника і всього організму в цілому. Звертаємо вашу увагу на те, що кефірні дієти, мабуть, єдині дієти, що не приносять шкоди здоров'ю.
Тому худніть на здоров'я і будьте завжди у відмінній формі!

Коментарі