Дієта "Мінус 60"

Ця дієта була розроблена Катериною Міромановой, яка спробувала її на собі, схуднувши з 120 кг до 60-ти всього за півтора року, не вдаючись до пластичної хірургії та таблеткам. Власне, тому дієта і має в своїй назві цифру 60. Основна перевага і відміну дієти "Мінус 60" від більшості інших - відмовлятися від улюбленої їжі немає необхідності, заборонених продуктів немає.

1. Основні правила дієти 
Прийоми їжі краще розділити на три рази. Можна робити перекушування, головне, щоб порції мали невеликий об'єм і складалися з легких продуктів, наприклад овочів чи фруктів. Деякі дієти дозволяють прийом необмеженого, понад кілограм, фруктів на день, але при дотриманні дієти "Мінус 60" це не рекомендується, лише невеликі порції.
Можна вживати каву, чай і алкоголь. Звичайний рафінований цукор краще замінити фруктозою або коричневим цукром з-за їх кращого засвоєння організмом і вмісту вітамінів. Вино також краще пити "сухе".
Не можна пропускати сніданок, просто можна його скоротити до невеликої порції сиру або житнього хліба.
Солодке можна їсти, але тільки до полудня. Від молочного шоколаду слід відмовитися і поступово привчати себе до гіркого, з часом це виробить у організму звичку і солодкого практично не захочеться. Так само слід поставитися до білого хліба - лише до 12-ї дня. Після - житній хліб, а краще без нього. Взагалі будь-яку їжу до цього часу в будь-якому обсязі можна вживати тому що, по-перше, в цей час травна система найбільш мобілізуватися, а по-друге, багато з'їсти навряд чи вийде.

Як гарнір краще використовувати крупу рису або гречки. В ідеалі, якщо це буде коричневий рис тому, що він містить багато корисних речовин, а за смаком повністю відповідає звичайному рису. Вживання картоплі і макаронів краще поступово звести до мінімуму. Вид обробки гарніру може бути будь-який - варений, тушкований, пассіровка, але по можливості уникати смаженого.

Якщо це проблематично, тоді краще прибрати майонез і сметану з раціону.
Картопля не рекомендується поєднувати з м'ясом, бажано розділити ці два продукти.
Останній прийом їжі рекомендується до 6 годин вечора. Це не жорстка вимога, швидше за рекомендація. При необхідності можна повечеряти і о 8 вечора, але чимось легким, наприклад, овочами або йогуртом. Пізніми вечерями не варто зловживати. З часом організм звикне до "шестигодинним" Вечеря і відчуття голоду поступово зникне.

Дієта "Мінус 60" не радить пити води більше, ніж хочеться. Її кількість в організмі не зробить сильного ефекту на процедуру схуднення, тому немає ніякої необхідності себе гвалтувати і випивати по кілька літрів води щодня. Те ж стосується солі, головне не пересолювати.

Не потрібно влаштовувати розвантажувальні дні або голодувати, оскільки це може викликати стрес у організму і порушити правильне протягом дієти.

2. Фізична активність 
Дієта не дасть потрібних результатів, якщо не поєднувати її з правильними фізичним навантаженням .
Необхідно проводити щоденні заняття. Якщо це здасться важким і втомливим, то можна скоротити кількість занять, але все одно треба готувати і орієнтувати організм на постійні, хоч і невеликі, навантаження. Заняття не повинні доставляти дискомфорту або приводити до перевтоми, по тривалості також можуть бути цілком індивідуальні, але чим довше, тим, зрозуміло, краще.

До щоденних занять можна віднести - відвідування басейну, фітнес-клубу, активні види відпочинку, наприклад, катання на лижах чи велосипеді в комбінації з домашньою легкою гімнастикою. Програму можна скласти індивідуально по перевагах, головна умова - організм повинен звикнути працювати кожен день. У процесі занять організм сам дасть зрозуміти, які саме вправи для нього найбільш ефективні.

3. Стежимо за шкірою 
Оскільки ефект від дієти настає досить швидко і втрати у вазі значні, необхідно дуже уважно поставитися до стану шкіри. Це стосується особливо жінок в післяпологовий період або у віці, коли ліпоактівность знижується. Для того щоб підтримати еластичність шкіри і прибрати зморшки і розтяжки, потрібно користуватися різними косметичними засобами, кремами, скрабами, масажами. Допускається самомасаж. Завдяки такому комплексу "звисання" шкіри можна буде практично уникнути і зберегти форму тіла.

4. Психологічна підготовка 
Необхідно відповідально підійти і до психологічної стороні підготовки до дієти тому, що часто виключно правильний внутрішній настрій допомагає досягти бажаних результатів.

Дана дієта не покарання, а спроба допомогти організму позбутися від надлишків ваги, тому вона не повинна бути тягарем, а повинна стати способом життя.
При випадкових переїдання або "зриви", які абсолютно природні для будь-якої нормальної людини, не можна себе карати голодуваннями. Просто наступного разу краще врахувати можливі причини, що спонукали організм до переїдання, і спробувати їх запобігти, наприклад, за рахунок збільшення денних порцій.

5. Система харчування, доступна всім 
Тимчасових рамок у цій чудовій дієти немає, перший час вона буде працювати на зниження ваги, потім - на його підтримку.
На думку лікарів, дієта "Мінус 60" може використовуватися вагітними жінками і годуючим мамами тому, що в ній відсутні обмеження і рекомендуються легкі фізичні навантаження.

Коментарі

  1. Анонім14:57

    ха....мені 14 років, вага 75 кг це нормально????

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт! це трохи не нормально, але якщо ти візьмешся за себе та поєднаєш боротьбу з переїданням зі спортом, то неодмінно схуднеш і набудеш бажаних форм!
    звісно, за умови, що тебе незадовольняють теперішні.
    усіпхів :)

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім10:27

    дотримуюсь дієти декілька тижнів.....а потім два, три дні зрив і все....кг повертаються...

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім23:34

    ...мені 13.моя вага зараз 55..на мою думку це забагато...що робити???!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як тобі сказати... не багато, якщо тільки твій зріст не 180 см.
      Є велика імовірність що у свої 13 ти ще вирстеш, "витягнешся", тому не варто сильно переживати. Спробуй більше вправ для схуднення, або просто спорту, або навіть поїдь в Карпати і кілька днів погуляй по горах з друзями або батьками - цей варіант завше допомагає:) Головне не вішай носа - життя прекрасне, навіть якщо у тебе кілька складок на пузі!

      Видалити

Дописати коментар