Білкова дієта

Білкова дієта передбачає обмежене споживання хліба, вермішелі, картоплі, рослинної олії та жиру. Зате не містить обмежень щодо м'яса та риби, салатів, овочів і фруктів, які забезпечують відчуття ситості і виснажують при цьому вуглеводний запас організму.
Тіло втрачає багато рідини, що зумовлює втрату ваги. Незважаючи на те, що харчування багате білками, організм все одно руйнує м'язовий білок, а пізніше і жир, щоб використовувати його для живлення.
Кілограми зникають повільно, але неухильно. Тим не менш, через 2 тижні з такою одноманітною білкової дієтою треба закінчувати, тому що вона може порушити роботу нирок і викликати розвиток подагри. Крім того, при такій дієті витрачається багато кальцію, тому що через тривалий час кістки можуть стати крихкими.

Ця білкова дієта побудована за принципом білкового харчування - багато м'яса і риби. Овочі та фрукти теж присутні, але їх кількість не врівноважують кількість білків, а значить, організм отримує мало вуглеводів. Тому не рекомендується використовувати цю дієту постійно, робити її основою харчування на тривалий час. Вона розрахована саме на два тижні, не довше.
Враховуючи, що дієта містить дуже багато білків, я раджу не є занадто пізно, щоб не робити великого навантаження на організм перед сном. І не забувайте, що в день треба випити не менше одного літра рідини.

Білкова дієта
особливо підходить активним молодим людям. Люди у віці важко будуть переносити таку дієту. Є ймовірність збільшення згортання крові. Споживання надмірної кількості білкової їжі може призвести до появи тромбів.
Білкової дієти можна користуватися виключно кілька разів на рік. Через достаток білкових продуктів вона містить мало вуглеводів і жирів, без яких відмінне самопочуття та здоров'я неможливо.

Соєва білкова дієта 

Понеділок
Сніданок: 1 стакан соєвого молока, 3 прісних печива або 1 грінка.
Обід: 150 г соєвого гуляшу, 2 варені картоплини, 1 велике зелене яблуко.
Вечеря: 150 г відвареного м'яса, 150 г салату з нашаткованої свіжої капусти, ріпчастої цибулі, зеленого горошку, заправленого олією. 1 стакан яблучного соку.

Вівторок
Сніданок: тарілка гречаної каші із соєвим молоком.
Обід: 1 соєва котлета, 2 варені моркви, 1 яблуко, 1 апельсин.
Вечеря: 200 г відвареного м'яса, 150 г салату з сирих овочів, заправленого олією. 1 стакан яблучного соку.

Середа
Сніданок: тарілка рисової каші із соєвим молоком.
Обід: 100 г соєвого сиру, 150 г свіжої тертої моркви, заправлений невеликою кількістю сметани.
Вечеря: 1б0 г відвареної риби, 150 г салату з квашеної капусти з ріпчастою цибулею та болгарським перцем. 1 стакан апельсинового соку.

Четвер
Сніданок: 1 стакан соєвого молока, 1 грінка.
Обід: тарілка овочевого супу на нежирному м'ясному або курячому бульйоні, 100 г салату з вареною тертого буряка з чорносливом, заправленого невеликою кількістю сметани.
Вечеря: 150 г соєвого гуляшу, 2 Варенька картоплини, 1 велике зелене яблуко. 1 стакан яблучного соку.

П'ятниця
Сніданок: 100 г соєвого сиру. Чашка несолодкого чаю або чорної кави.
Обід: 1 соєва котлета, 200 г салату з сирих овочів, заправленого невеликою кількістю сметани.
Вечеря: тарілка овочевого супу на нежирному м'ясному або курячому бульйоні, 50 г соєвого сиру, 1 велике зелене яблуко. 1 стакан яблучного соку.

Субота
Сніданок: 1 стакан соєвого молока, 1 грінка.
Обід: 150 г соєвого гуляшу, 150 г салату зі свіжих овочів, заправленого олією.
Вечеря: тарілка горохової каші, 150 г салату зі свіжих овочів, заправленого олією.

Неділя
Сніданок: тарілка горохової каші. Чашка несолодкого чаю або чорної кави.
Обід: 150 г вареної квасолі, 200 г салату зі свіжих овочів, заправленого олією.
Вечеря: 100 г відвареного м'яса, 50 г соєвого сиру, 1 яблуко, 1 апельсин. 1 стакан апельсинового соку.

Необхідно робити поступовий перехід від невеликих фізичних навантажень до їхнього збільшення. Чим більше активність людини, тим більше його організм має потребу в білку. Поєднання фізичної активності та білкової дієти сприяє зміцненню фізичного та психічного стану організму. При цьому ліквідуються жирові відкладення, а м'язи стають пружними та еластичними. Ви відчуваєте легкість і свіжість.



плюси білкової дієти! 
Ви будете худнути, не відчуваючи голоду, тому що білки перетравлюються довше, і якщо ви, наприклад, з'їли на обід шматок м'яса, вам не захочеться перекушувати до самої вечері.
На перетравлення білкової їжі витрачається значно більше калорій, ніж на щось легке, як, наприклад, йогурт. Ваше харчування буде відрізнятися різноманітністю - на відміну від деяких обмежених дієт, таких як кефірна або яблучна.
Головна перевага в тому, що ви і після припинення дієти не будете набирати ліпший вагу, якщо, звичайно, у вас не виникне бажання заповнити втрачене пиріжками, булочками, тортиками або спагетті з жирним соусом. При розумній помірності в їжі ви зможете надовго зберегти досягнутий результат.

За пару тижнів можна скинути до восьми кілограмів. Так виходить за рахунок того, що вуглеводи - це джерело глюкози, тобто своєрідне паливо для нашого організму. Отримати його організм може як з продуктів харчування, так і з власних запасів. Тому за відсутності в меню вуглеводів і жирів в організму є тільки один вихід: ліквідувати власні запаси жиру. Звідси й таке значне зниження ваги.



Білкова дієта 
1 день
Сніданок: 150 гр. відвареної яловичини, 100 гр. квашеної капусти із зеленим горошком, кухоль зеленого чаю.
Обід: 150 гр. відвареної яловичини, 1 шматочок чорного хліба, 100 гр. салату з капусти, болгарського перцю та зелені.
Вечеря: 150 гр. відвареної риби, 2 відварені картоплини, 100 гр. салату з вареного буряка з майонезом.
2 день
Сніданок: 100 гр. відвареної яловичини, 100гр. тертої свіжої моркви з майонезом, кружка зеленого чаю.
Обід: 200 гр. відвареної риби, 1 яблуко. 1 ст. яблучного соку.
Вечеря: 100 гр. вареної риби, 100 гр. салату, 1 шматочок чорного хліба.
3 день
Сніданок: 100 гр. відвареної свинини, 1 яблуко, кружка зеленого чаю.
Обід: 200 гр. вареної квасолі, 200 гр. сирих овочів.
Вечеря: 150 гр. відвареної нежирної свинини, 150 гр. квашеної капусти із зеленим горошком.
4 день
Сніданок: 100 гр. пісного сиру, кружка зеленого чаю або натуральної кави.
Обід: 150 гр. тушкованою яловичини з морквою, 150 гр. овочевого салату.
Вечеря: котлета, 150 гр. тонко нарізаних помідорів і ріпчастої цибулі з рослинною олією.
5 день
Сніданок: 1 ст. кефіру, 2 шт. дієтичного печива.
Обід: 200 гр. відвареної риби, 100 гр. нашаткований помідорів з рослинною олією.
Вечеря: 200 гр. знежиреної свинини, 1 яблуко, 1 ст. яблучного соку.
6 день
Сніданок: 150 гр. пісного сиру, кружка зеленого чаю або натуральної кави.
Обід: 100 гр. варених бобів, 100 гр. тертої свіжої моркви з майонезом.
Вечеря: 150 гр. відвареної риби, 100 гр. вінегрету.
7 день
Сніданок: 1 ст. молока, 2 шт. пісного печива.
Обід: 200 гр. відвареної баранини, 100 гр. овочевого салату.
Вечеря: суп, зварений на м'ясному бульйоні з овочами, 100 гр. нежирної баранини, 1 шматочок чорного хліба.

Не забувайте випивати до 2-х літрів води в день!

Коментарі