Гречана дієта від Михайла Гінзбурга

Чи залучає вона своєю очевидною болісно (з нами інакше не можна) або досить простим рецептом побудови, але прихильників у неї, судячи з інтернет-запитам, вже десятки тисяч.

Тих, хто ж готовий до цих шанувальникам приєднатися, хочу застерегти:

Серйозна наукова дієтологія не має до гречаної дієти ніякого відношення.

Наука тут, як то кажуть, «відпочиває».

Судіть самі. Основним продуктом харчування є розмочена у воді гречана крупа плюс знежирений кефір в кількості 0.5 літра (16 гр тваринного білка).

Ризики очевидні: дефіцит білка, травмуючий дію на стравохід і шлунок, дефіцит основних вітамінів і мінералів (особливо жиророзчинних вітамінів). І звідси всі побічні ефекти: зниження імунітету, ризик підхопити ГРЗ або грип, можливе загострення гастриту або виразкової хвороби, підвищений ризик каменеутворення в жовчному міхурі, обтяжливе емоційний стан, депресія, зрив і новий виток наростання ваги.

Хоча сама по собі гречка продукт хороший і для нас, тих, що худнуть, дуже корисний: в ній і харчові волокна, і залізо, і складні вуглеводи. Все це дозволяє віднести гречку до продуктів побудованим за принципом «максимум ситність при мінімумі калорій». І навіть якщо людина просто багато їсть гречаної крупи, він вже цим зменшує ризик набору ваги.

Якщо не йти на крайні заходи, ставитися до себе дбайливо, з любов'ю, то можна на основі тієї ж гречаної каші побудувати собі дуже навіть легку, приємну і ефективну дієту. 

Зверніть увагу на наші каші гречані каші для схуднення.

Найпростіше: за порції такої каші на сніданок і на обід плюс легка вечеря, побудований в основному з нежирних і маложирні продуктів, легка закуска на ніч і 3-4 кг ваги як не бувало. І все це без будь-то мук, знущання над собою і ризику для здоров'я.

Можна й напої: протягом дня чай або кава з 1-2 ложками нежирного молока і без цукру (а на вечерю можна і з цукром).

Протягом дня можна грамів 600-700 овочів у вигляді нарізок або салатів, заправлених лимонним соком, 1-2 скибочки висівковий або зернового хліба.

Для зниження апетиту та відновлення працездатності протягом дня можна використовувати 1-2 порції коктейля Доктор Слім на додаток до вищепереліченого. І ще одну порцію коктейлю - перед вечерею. Як показали наші дослідження, застосування коктейлів типу Доктор Слім перед їжею дозволяє знизити апетит і калорійність подальшого харчування в середньому на 30%.

Така гречана дієта дуже хороша і для тих, хто недолюблює коктейлі для схуднення або ставиться до них з недовірою, для тих, хто хотів би схуднути, використовуючи більш традиційний продукт.

Взагалі мушу сказати, що 2 / 3 ефективності будь-якої дієти забезпечуються її хорошою переносимістю.

Тому не прагнете себе покарати або помучити. Підбирайте харчування так, щоб воно в першу чергу доставляло вам задоволення, не змушувало страждати від голоду.


Є ще й інша гречана дієта

Коментарі