Голівудська дієта

Голлівудська дієта - втрата ваги на 10 кілограм за 14 днів 

Середня добова калорійність 602 Ккал.
Свою назву голлівудська дієта отримала через моду на цю дієту серед голлівудських знаменитостей, так само як і дієта доктора Аткінса серед астронавтів і кремлівська дієта серед видних політичних діячів. Зрозуміло, що стандарти кінозірок вимагають в першу чергу зовнішньої привабливості від акторів, що і має місце бути.
Є протипоказання. Порадьтеся з лікарем.

І саме завдяки голлівудської дієті багато хто з знаменитостей підтримують свої форми у відповідність з параметрами 90-60-90 протягом тривалого часу. Другий плюс голлівудської дієти в її простому виконанні та пристосованості до швидкого харчування.
Голлівудській дієтою користуються такі знаменитості, як Ніколь Кідман (вона завжди користується саме голлівудської дієтою); Рене Зельвегер для участі у фільмі «щоденник Бріджит Джонс» була змушена поправитися на 12 кг (для героїні фільму - середньостатистичної жительці Нью-Йорка) - в норму свою вагу Бріджит приводила саме голлівудською дієтою; після пологів голлівудської дієтою скористалася Кетрін Зета-Джонс; перерахувати можна практично всіх знаменитостей - що зайвий раз підтверджує ефективність голлівудської дієти. 


Голлівудська дієта в своїй основі є дієтою з обмеженням на кількість вуглеводів, жирів і загальну калорійність - кращі продукти з високим вмістом білка (яйця, м'ясо, риба) і рослинної клітковини (малоуглеводосодержащіе фрукти й овочі). Слід зауважити, що частина продуктів з меню голлівудської дієти характерна і звична саме для жителів Америки. В умовах Європи ці продукти з легкістю і без шкоди для загальної калорійності можуть бути замінені на аналогічні. Як і всі ефективні дієти, голлівудська дієта вимагає рясного споживання рідини - не менше 1,5 літрів на день - це може бути зелений чай або звичайна негазована і немінералізованная вода.

Рекомендації по режиму харчування голлівудської дієти: 
Сніданок протягом всіх 14 днів дієти повинен бути виключений (у деяких менш жорстких варіантах голлівудської дієти сніданок може складатися з склянки зеленого чаю або чашки кави і половини грейпфрута - за сталим ні чим не підкріплена думкою цей фрукт розсмоктує целюліт).
Хліб, кондитерські вироби, овочі та фрукти з високим вмістом крохмалю повинні бути повністю виключені на весь час проведення дієти.

Алкоголь і всі алкогольні напої, і продукти заборонені протягом всіх 14 днів голлівудської дієти. 
Повністю повинен бути виключений цукор і всі його похідні (можна додавати безвуглеводна цукрозамінники).
Вся їжа повинна бути приготовлена без застосування жиру та масел (тільки відварювати або готувати на пару).
Як і деякі інші швидкі дієти, наприклад французька дієта, голлівудська дієта вимагає повної відмови від солі і всіляких розсолів.
Є протипоказання. Порадьтеся з лікарем.

Меню голлівудської дієти на 14 днів 

Раціон на 1 і 8 день голлівудської дієти 
Обід: одне куряче або два перепелиних яйця, середній помідор, чашка кави (краще замінити на зелений чай)
Вечеря: салат з капусти або огірків, половина грейпфрута, одне куряче або два перепелиних яйця
Меню на 2 і 9 день голлівудської дієти 
Обід: одне куряче або два перепелиних яйця, грейпфрут, чашка кави (зелений чай)
Вечеря: середній огірок, відварна маложирні яловичина (200 грам), кава (зелений чай)
Меню на 3 і 10 день
Обід: одне куряче або два перепелиних яйця, середній помідор або салат з капусти або огірків, чашка зеленого чаю
Вечеря: середній огірок, відварна маложирні яловичина (200 грам), чашка кави (зелений чай)
Меню на 4 і 11 день голлівудської дієти 
Обід: салат з капусти або огірків, грейпфрут, чашка кави (зелений чай)
Вечеря: одне куряче або два перепелиних яйця, знежирений сир (200 грам) - не йогурт, чашка кави
Меню на 5 і 12 день
Обід: одне куряче або два перепелиних яйця, салат з капусти або огірків, чашка чаю
Вечеря: салат з капусти або огірків, відварна риба (200 грам), кава або чай
Меню на 6 і 13 день голлівудської дієти 
Обід: салат з фруктів: яблуко, апельсин і грейпфрут
Вечеря: салат з капусти або огірків, відварна нежирна яловичина (200 грам), зелений чай
Меню на 7 і 14 день голлівудської дієти 
Обід: відварна курка (200 грам), салат з капусти або огірків, грейпфрут або апельсин, чашка кави (зелений чай)
Вечеря: салат з фруктів: яблуко, апельсин і грейпфрут

Саме голлівудська дієта дозволяє швидко схуднути при дотриманні декількох нескладних обмежень. Причому обмеження на сирі продукти в салатах відсутні - капусту будь-якого сорту (це може бути і звичайна білокачанна, і цвітна капуста, брокколі і) і огірки можна їсти в будь-яких кількостях. У деяких випадках кава може бути повністю виключений з раціону з його заміною на зелений чай або звичайну воду - бо дієта розроблена в Америці, де чашка кави стала ледь не національною традицією - швидше за все цим і зумовлене його присутність в дієті у великих кількостях. Відсутність солі в приготовлене їжі буде сприяти виведенню з організму зайвої рідини, що може давати значне зниження ваги (до 1,5 кг на добу) на перших двох днях дієти.

Позитивні голлівудської дієти. 

Головний плюс голлівудської дієти - можна швидко схуднути за відносно невеликий час. Крім того, виключення з раціону дієти алкоголю і солі в будь-якому вигляді нормалізує загальний стан вашого організму (алкоголь сам по собі є висококалорійним продуктом, і додатково може загострювати відчуття голоду). Результати голлівудської дієти у різних людей будуть залежати від надлишкової первісної маси - у середньому близько 7 кілограм, але в ряді випадків вона дозволяє схуднути на 10 кг. Необхідно врахувати первісну втрату ваги, обумовлену виведенням зайвої рідини (протягом двох перших днів дієти) - попутно буде проведене очищення організму від токсинів і нормалізація обміну речовин.

Недоліки голлівудської дієти 

Мінус голлівудської дієти обумовлений тим, що вона не є збалансованою за вітамінам, а отже, необхідний додатковий прийом вітамінно-мінеральних комплексів. Другий недолік викликаний обмеженням на сіль протягом всієї дієти - наслідком є первісна втрата ваги через виведення зайвої рідини з організму. При постійному прийомі кави, без його чергування з зеленим чаєм, і при обмеженнях обумовлених дотриманням рекомендацій дієти можливі різкі короткочасні зміни артеріального тиску, що викликають запаморочення і, можливо, напади нудоти - це ж буде спостерігатися і при звичайному прийомі великих доз кофеїну в напої будь-якого виду - може знадобитися консультація лікаря при частих нападах. Також необхідно відзначити наявне обмеження на кількість вуглеводів, що є присутнім практично у всіх дієтах, яке може викликати слабкість у деяких людей. Всі зазначені недоліки визначають мінімальний проміжок часу для повторення голлівудської дієти, що становить три місяці (як і у японської дієти), і максимальну тривалість її проведення - два тижні, після чого необхідна перерва.

Коментарі