Дієта «10 продуктів»

Серед величезного розмаїття дієт, є і абсолютно абсурдні і не мають під собою ніяких медичних підстав, є і розраховані на тугий гаманець (спробуй десять днів підряд купувати устриці й омари), є дуже жорсткі, які, зрозуміло, ніхто витримати не може. Звичайно, у всьому цьому різноманітті розібратися вкрай важко, тому, підбираючи для себе індивідуальну дієту, враховуйте кілька простих правил:

Продукти, які входять в її раціон, повинні бути доступні. Це означає, що ви можете в будь-який час спокійно купити їх у магазині чи на ринку і, при цьому, не розоритися
Харчування має бути збалансованим, монодієта, навіть короткострокова, може призвести до проблем зі шлунково-кишковим трактом і авітамінозу.
Дієта не повинна бути занадто жорсткою: якщо кількість калорій, які ви можете з'їсти за день менше 1000, зрозуміло, довго ви її витримати не зможете. До того ж, таке різке обмеження в їжі може викликати запаморочення, непритомність, спазми в шлунку, і зниження рівня цукру в крові.
Всім цим правилам відповідає, наприклад, так звана «дієта 10 продуктів». Головне її правило - щоб усі продукти зі списку присутні у вашому щоденному раціоні. Їх можна їсти в будь-яких поєднаннях, але тільки у вареному або тушкованому вигляді, звичайно. Максимально кількість їжі, яку ви можете з'їсти за день 1.5 кілограма.

Отже, ось 10 продуктів, які допоможуть скинути вам до 2 кілограм у день: 

Білки:
Куряча грудка;
Яйця;
Кефір (1.5%);
Гриби (свіжі).

Нейтральні:
Огірки;
Помідори;
Кабачки;
Баклажани;
Яблука;
Капуста (білокачанна або цвітна, або броколі).

Додатково, дотримуючись дієти 10 продуктів, можна з'їдати в день шматочок житнього хліба, додавати в салати будь-яку зелень, часник і лимонний сік.

Пити дозволяється і каву, і чай, але без цукру, само собою зрозуміло. Припустимо додати трохи меду (на кінчику чайної ложки)

Обмежень за часом у такої дієти немає - але більше 10 днів на ній сидіти не варто - краще зробити перерву і повторити курс через місяць-другий.

Це дійсно легка дієта - те, що ніякої шкоди вашому здоров'ю вона не завдасть, це точно.

Коментарі