Фінікова дієта

Частина дієт серйозно обмежує споживання солодкого, що для багатьох тих, що худнуть є серйозним випробуванням. На щастя, існують і деякі «солодкі» методики схуднення. До них належить популярна нині фінікова дієта - їй і присвячена наша стаття.

Коротко про користь фініків

Енергетична цінність свіжих фініків коливається в межах 140-270 ккал, а ось підв'ялені або підсушені плоди трохи збільшують цей показник - у середньому їх калорійність досягає 340 ккал. Незважаючи на досить високу енергетичну цінність, фініки давно і цілком успішно використовуються в дієтичному харчуванні. Пояснюється це тим, що солодкі плоди швидко втамовують голод, а з-за нудотного смаку їх просто неможливо з'їсти багато. У той же час вони прекрасно відновлюють сили і позбавляють від депресії.

Солодкий смак фінікам забезпечують глюкоза і фруктоза, які просто не встигають перетворитися в жир, оскільки стрімко засвоюються і витрачаються організмом людини. Смачні плоди мають у своєму складі деяку кількість білка (до 2.9%), жиру (1%) і клітковини (до 6.5%).

Корисні мікроелементи у фініках представлені залізом, кальцієм, фосфором, натрієм і калієм. З вітамінів варто особливо виділити А, В1, В2, В5, С і Е.

Суть фінікової дієти

Тривалість дієти - 10 днів (не більше). За цей час можна втратити 6-8 кг.

Перші чотири дні можна вживати лише фініки, воду і зелений чай без цукру. З п'ятого дня до раціону варто підключити апельсини і зелені яблука.

Недоліки дієти

Фінікова дієта вносить серйозні обмеження в хімічний склад їжі, що несприятливо позначається на здоров'я. Зверніть також увагу - завдяки малому вмісту білка, фініки не здатні надати будівельний матеріал для м'язів, що обов'язково призведе до непривабливої в'ялості тіла.

Протипоказання  фінікової дієти

Насправді протипоказань не так вже й багато. Нудотно солодкі плоди не варто вживати при серйозних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також при цукровому діабеті. Однак не забувайте - серйозне обмеження калорійності раціону в будь-якому випадку не кращим чином позначиться на самопочутті (а іноді і на здоров'я). Саме тому, перш ніж приступити до дієти зважте всі «за» і «проти», а також обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Солодка дієта може змусити вас по-справжньому зненавидіти улюблені раніше фініки, однак при цьому допоможе розлучитися із зайвою вагою. Чи варте одне іншого - вирішуйте самі.

Коментарі