Питна дієта для схуднення


Питна дієта дозволить вам позбавитися від зайвої ваги, зменшити обсяг шлунка, а заодно і очистити організм від шкідливих для здоров'я накопичень. На жаль, витримати її може далеко не кожен.



Суть питної дієти

Дана дієта пропонує на 30 днів відмовитися від будь-якої твердої їжі. Вживати можна лише рідина (бульйони, а також воду, будь-які соки, чаї, трав'яні настої, відвар шипшини, кава, какао, молоко і кисломолочні напої). Зверніть увагу - чистої води в раціоні має бути не менше 1,5 л. Щоб захистити організм від втрати важливих елементів, до раціону варто підключити комплекс мінералів і вітамінів. Протягом всієї дієти доведеться стежити за регулярністю відвідування туалету - при необхідності варто приймати м'які проносні засоби або робити клізми. Повторити дієту знову можна не раніше, ніж через рік.

Приготування корисних коктейлів

Коктейлі можуть стати справжнім порятунком в період питної дієти - змішуючи різні інгредієнти ви внесете помітне розмаїття у свій раціон і наситите організм корисними елементами. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів.


1. Збийте за допомогою блендера 500 мл нежирного кефіру, 500 мл натурального яблучного соку і щіпку кориці
2. Змішайте соки лимона, апельсина, грейпфрута і мандарина. Додайте невелику кількість води, а також кубики льоду і листочок м'яти для аромату.
3. Змішайте сік, віджатий з апельсина з соком ананаса. При необхідності розбавте водою або киньте в напій кілька кубиків льоду.

Плюси питної дієти


Питна дієта дозволяє очистити організм від токсинів, шлаків і зайвих жирових відкладень (в середньому йде 10-15 кг зайвої ваги).

Мінуси питної дієти


Вживання багато рідини дійсно є необхідною умовою для нормального функціонування організму, однак відсутність твердої їжі протягом тривалого часу може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Вихід з питної дієти

У період після дієти бажано харчуватися рідкими супами (молочними, м'ясними або овочевими). Також вітаються кисломолочні продукти, овочеві пюре і в'язкі каші.

Протипоказання до питної дієті

Питної дієти не варто дотримуватися при наявності будь-яких проблем з ШКТ, серцем та нирками. Вона протипоказана при схильності до набряків і в період, коли організм ослаблений помітно. При виникненні будь-яких негативних проявів (до них можна віднести слабкість, запаморочення, головний біль тощо). Дієту потрібно перервати.

Цієї дієти дуже складно дотримуватися, ведучи активний спосіб життя або проводячи цілі дні на роботі. В ідеалі приступати до неї варто, лише вирушаючи у відпустку, але чи потрібно псувати собі життя в цей щасливий період? Вирішуйте самі.



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі