Гречана дієта


Гречана дієта

Гречневая дієта досить "жорстка", але дуже проста. З її допомогою можна з легкістю скинути до 10 кг. Протягом тижня на потрібно їсти тільки гречку, приготовлену спеціальним чином, запиваючи її кефіром 1 -% жирності - не більше 1 літра в день.

Варити гречану крупу не треба. Слід залити її крутим окропом (пропорції гречки і води - як для звичайної каші), накрити кришкою і дати настоятися протягом ночі. Ні солі, ні цукру, ні яких-небудь приправ гречана дієта не передбачає.


Тижнева гречана дієта

За тиждень (гранично допустимий термін - два тижні) ця дієта дозволяє скинути до 10 кг. Гречки можна їсти скільки завгодно, але зазвичай на день вистачає однієї склянки. Крім гречки допускається до літра нежирного кефіру (1%) і - в крайньому випадку - одно-два яблука або трохи знежиреного йогурту. Мінеральну негазовану воду і несолодкий зелений чай можна пити без обмежень.

У перші дні ви худнете дуже сильно - до 1 кг на день, так як з організму йде зайва рідина, потім процес сповільнюється, але все ж таки йде. Якщо ви зважитеся на повторні курси, втрачати вагу будете ще повільніше, але, не накидаючись на макарони і тортики після дієти, можете зберегти досягнутий результат.

Головна хитрість - у способі приготування гречки. Її не потрібно варити. Крупу треба брати з такого ж розрахунку, як при приготуванні каші (стакан гречки на 2,5-3 склянки води), залити її окропом і поставити на ніч настоюватися під кришкою. Якщо ви хочете прискорити цей процес, можна висипати гречку в термос, залити її окропом і щільно закрити. Крупа буде готова через пару годин. Ні солі, ні спецій не додаємо. Якщо така їжа здасться вам надто прісною, можете залити кашу кефіром (дозволеної жирності в дозволеному кількості), накришити в неї яблуко. Після 19,00 їсти не можна. Оптимальний час для вечері - за 4-6 годин до сну.

Лікувальна гречана дієта

За тиждень на такій гречаної дієти можна скинути 2-3 кг, а заодно і зміцнити нервову систему і поліпшити стан судин.

Сніданок. Тарілка гречаної каші на воді без солі і спецій. Можна додати 125 гр. знежиреного сиру, 125 гр. фруктового йогурту, дві скибочки сиру твердих сортів.

Обід. Тарілка салату із зелених овочів, 100 гр. відвареної нежирної телятини.

Полудень. Одне яблуко або 125 гр. знежиреного йогурту.

Вечеря. Гречана каша з овочами, трохи кетчупу або соєвого соусу.
Розвантажувальна гречана дієта

Дієта триває один день. Її можна повторити через три дні. Дієта допомагає очистити організм від шлаків і регулює обмін речовин. Протягом усього дня потрібно їсти тільки гречану кашу. Щоб їжа не здалася занадто прісною, можна додати в кашу цибулю, рослинну олію або трохи меду. Дозволяється пити несолодкий чай або компот із сухофруктів.

 

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

Дописати коментар