Екстремальна розвантажувальна дієта



Існує безліч дієт для схуднення. Одні з них цілком раціональні, інші ні, але, тим не менше, користуються популярністю. Як розібратися в цих дієтах і вибрати ту , яка дійсно допоможе? Для цього необхідно знати основні принципи зниження ваги і правильного харчування, тоді ніякі дієти не страшні, навіть найбільш жорсткі і екстремальні можна буде застосовувати з користю, як розвантажувальні дні.

Основні принципи схуднення
Щоб схуднути, потрібно поєднувати раціональне харчування з помірними фізичними навантаженнями, при цьому витрати енергії повинен перевищувати кількість отриманих калорій. Це відомо всім. Але всі, хто намагався худнути, прекрасно знають, що це не так просто. Навіть після самих екстремальних дієт зниження ваги невелике, а потім вага починає збільшуватися. Так що ж робити? Якщо ви хочете досить швидко і назавжди схуднути, то повинні знати:
наша ендокринна система працює за стандартною налагодженою схемою і для того, щоб змінити її роботу, необхідне поєднання стресових факторів (розвантажувальних днів) та сталого раціонального харчування.

Розвантажувальні дні повинні бути недовгими, краще, якщо це буде один день на тиждень, інакше робота ендокринної системи вийде з-під контролю, і ви після тривалого голодування почнете є всі підряд, не тільки відновлюючи свій колишній вагу, але і набираючи нові кілограми. Завдання розвантажувальних днів зовсім не в скиданні ваги, а саме у створенні невеликих стресових ситуацій та позбавлення від зайвої рідини, разом з якою з організму токсичні продукти обміну йдуть. Саме тому розвантажувальні дні не повинні бути «сухими», в цей період необхідно вживати якомога більше рідини.

Молоко і молочні дієти

Різні варіанти молочної дієти можуть використовуватися як для розвантажувальних днів, так і варіантів раціонального харчування. Молоко - прекрасний дієтичний продукт, воно містить якісні тваринні білки і жири, невелика кількість простих легкозасвоюваних вуглеводів у вигляді цукрів, вітаміни та мінеральні речовини. Особливо багато в молоці і молочних продуктах кальцію, який необхідний для зміцнення зубів та кісток. На жаль, у багатьох дорослих людей організм не виробляє ферментів, необхідних для розщеплення молока, в таких випадках його потрібно замінити кисломолочними продуктами - вони засвоюються набагато легше.

Екстремальна молочна дієта для розвантажувальних днів

Якщо використовувати молоко для розвантажувальних днів, то ефект буде прекрасним: молоко має легкий сечогінний ефект і у вас зійдуть усі набряки, разом із зайвою рідиною ви позбавитеся від токсинів і шлаків (продуктів обміну речовин, що накопичились в організмі). Скинуті токсини і шлаки дозволять вашому обміну речовин стати більш активним, що і буде сприяти скиданню ваги.

Одна особливість: такий розвантажувальний день повинен тривати не більше одного дня, саме такий термін буде найбільш ефективним.

Розвантажувальна молочна дієта:
протягом дня потрібно випити від одного до півтора літрів молока, розподіливши їх рівномірно на невеликі відрізки часу. Наступного дня після дієти ви не накидаються на їжу, а дотримуєтеся принципів раціонального харчування.


Молочна дієта в якості раціонального харчування
Раціональное харчування на увазі постійне правильне харчування з виключенням їх раціону тугоплавких тваринних жирів (жирні сорти м'яса), легкозасвоюваних вуглеводів (солодощі та здоби), смажених і гострих страв. Розширена молочна дієта чудово впорається з усіма цими завданнями і принесе різноманітність у ваше меню. Молоко і молочні продукти містять тваринні білки і жири, які необхідні організму для правильного обміну речовин. Відсутні білки (а ми повинні отримувати з білками їжі певний набір амінокислот, які необхідні для побудови білків організму людини і поновлення тканин) можна отримати з невеликими порціями нежирного м'яса і риби. Без вуглеводів також не можна існувати тривалий час, адже вони джерело енергії. Якщо вуглеводи не будуть надходити з їжею в достатній кількості (а в молоці їх дуже мало), то для отримання енергії організм буде використовувати білки, при розпаді яких утворюються шкідливі для організму речовини. Тому розширена молочна дієта повинна включати в себе достатню кількість овочів. Одних тварин молочних жирів організму також мало, необхідно невелику кількість рослинних жирів, які є джерелом утворення в організмі «хорошого» холестерину - саме він бере участь у всіх обмінних процесах і сприяє їх прискорення. Для молочної дієти підійдуть знежирене молоко або кефір (1,5% жирності), знежирений сир, сири НЕ більше, ніж 5% жирності. До цих продуктів можна додати нежирну яловичину, курку, рибу. Овочі можна їсти будь-які у свіжому вигляді (салати) і термічно обробленими (тушкованими або приготованими на пару). Свіжі овочі, безумовно, принесуть більше користі, але підійдуть не всім: можливо ваш організм не переносить великої кількості грубої клітковини. Не переживайте, просто замініть їх стравами, приготованими традиційним способом. Їжу краще приймати невеликими порціями в 4-5 прийомів, влаштовуючи між прийомами їжі невеликі перекуси. Для перекусів підійдуть яблука, грейпфрути , апельсини. Пам'ятайте: ваше харчування завжди повинно бути правильним і раціональним: часті жорсткі дієти не здатні вирішити задачі зниження ваги, вони тільки посилять проблему, додавши до зайвої ваги різні хвороби.

Коментарі