Як грамотно підібрати дієту для швидкого схуднення

Для початку пораджу вам скласти список продуктів, без яких, як вам здається, ви не можете прожити і дня. Це можуть бути прості ваші слабкості (завжди думала, що не можу без шоколаду), або ж сушені фрукти. Список не вийде великим, тому що я попрошу вас виключити ті продукти, які ви їсте просто для того, щоб рот був зайнятий процесом жування. Помічали, що цікавий фільм куди зручніше і краще дивитися в обнімку з чіпсами і незамінною колою? Отож-бо!
Тепер вам знадобиться скласти список - меню за останні три дні, все що ви з'їли, не забуваючи і про ту булочку, з’їджену по дорозі на роботу. Це потрібно для того, щоб просто подивитися ваш раціон і самому уявити, що з цього ви з'їли, випробовуючи дійсно відчуття голоду, а що - так, щоб перекусити.

Тепер, перейдемо безпосередньо до вибору дієти.

Низькокалорійні дієти 

Основа цієї дієти в тому, щоб обмежити загальну калорійність денного харчування. При цьому комбінація продуктів може бути найрізноманітніша. Для того, щоб сидіти на цій дієті, вам доведеться повісити, скажімо, на холодильник, таблицю калорійності всіх продуктів. Мінус дієти в тому, що якщо захочете її поєднати з заняттями спортом, то при низькій калорійності ваш організм не зможе нормально справлятися з фізичними навантаженнями. Плюс у тому, що ви можете складати собі будь-яке меню, і якщо ви навіть і дозволили собі шоколадку, то потім можете випити нежирний кефір на ніч і тим самим не перевищите свою норму. Зовсім інше питання: яка ваша норма. Це без лікаря-дієтолога визначити досить складно.

Кремлівська дієта 

Одна з тих дієт, на якій можна сидіти все життя. Роки чотири тому її стала рекламувати газета «Комсомольська правда», і дієта тут же виявилася культовою. Я й сама під хвилею  спробувала цю дієту. Суть її в тому, щоб до мінімуму звести кількість вуглеводів на день - до 40г. Перевага у швидкому схудненні. Я три дні їла по 15 у.о. (Не «баксів», а умовних одиниць, в яких вважаються грами вуглеводів) і через 4 дні схудла на 3 кг. Проте це дуже різко і кількість вуглеводів не повинно бути таким низьким. Істотний мінус для мене - відсутність у раціоні солодощів. Намагалася замінити їх сухофруктами, джемом малокалорійні, але все це приносить свою частку вуглеводів. Тому просиділа на цій дієті 3 місяці. Потім при нормальному харчуванні вага НЕ набирається так швидко, як застерігають лікарі. Правда, варто уточнити, що ви не повинні мати хвороб шлунка, серця, нервової системи, інакше - дієта не для вас!

Монодієти 

Вони засновані на вживанні тільки одного харчового продукту. Є безліч варіацій: яблучна, кефірна, кавунова, сирна, навіть шоколадна. Щоправда, лікарі цю дієту зовсім не рекомендують, адже сидіти на ній все життя ви не зможете, та і обмежувати себе лише одному продуктом не варто. Я використовувала цю дієту для розвантажувального дня два рази на тиждень. У середу і в суботу я їла тільки яблука. При поєднанні з фізичними навантаженнями ці розвантажувальні дні принесли мені очікувані результати!

«Меню-дієта» 

Суть дієти в тому, що вам пропонується певне меню, якому потрібно слідувати. Для мене складністю стало те, що я віддаю перевагу їсти те, що в холодильнику, навіть якщо сиджу на дієті, а не бігти за, на приклад, брокколі, тому що в меню так написано.


Що слід запам'ятати:

1. Кожен день пити не менш 1,5-2 літрів рідини.
2. Останній прийом їжі - за 3-4 години до сну.
З. Для зручності давайте домовимося вимірювати будь-яку їжу порціями з розрахунку: одна порція - 100 г, будь то суп, друге або десерт.

Що можна їсти кожен день

  • Три порції низькокалорійних фруктів, в тому числі обов'язково яблуко і цитрусові.
  • Одну або дві порції сої або соєвих продуктів.
  • Три порції риби столових (Не делікатесних) сортів.
  • Чотири порції свіжого овочевого салату.
  • Три порції каші або хліба.
  • Дві порції молока або кисломолочних напоїв (зрозуміло, знежирених).
Що потрібно їсти щодня

  • Курага - 2-3 штуки
  • Чорнослив - 2-3 штуки
  • Волоські горіхи 3-5 штук
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста 0,5 шт.

Загальна кількість жиру в усіх продуктах денного раціону не повинна перевищувати 60 г для стрункої людини і 25 г для того, хто прагне схуднути.

Допустимі поблажки:


  • Два-три рази на тиждень ви можете дозволити собі по одній порції високовуглеводних гарнірів: картоплі, макаронів.
  • Три рази на тиждень дозволено з'їдати по 50 г солодощів - меду або шоколаду (краще гіркого).
  • Один раз в тиждень сміливо включайте в меню 2 порції солодких фруктів (банани, виноград).
  • Два рази на тиждень не забороняється поласувати білим м'ясом птиці або м'ясом кролика, а також морськими делікатесами.
  • Раз на тиждень влаштовуйте 'свято живота': випийте келих вина, з'їжте шматок яловичини або свинини і навіть десерт (шматочок торта).


Зразкове меню на тиждень

Понеділок

Сніданок

Мюслі з сухофруктами і горіхами (1 порція) і склянка знежиреного кефіру (2 порції).

Обід

Суп овочевий (2 порції). Відварна риба (1 порція), рис (1 порція). Салат зі свіжих помідорів та огірків (2 порції). Хліб (1 скибочка). Чай з печивом.

Полудень

Яблуко.

Вечеря

Сирники з знежиреного сиру (2 порції) з натуральним варенням (1 ч. Ложка). Мандарин. Какао (1 порція).

Вівторок

Сніданок

Каша геркулесова (2 порції). Кава без цукру (можна з молоком).

Обід

Суп рибний (2 порції). Курка відварна (1 порція), гарнір зі свіжих овочів (2 порції). Чай з медом (1 ч. Ложка).

Полудень

Апельсин.

Вечеря

Риба (2 порції) з відвареною картоплею (1 порція). Сік яблучний (1 порція).

Середа

Сніданок

Йогурт (2 порції) зі свіжими фруктами. Кава з молоком.

Обід

Суп-пюре томатний (2 порції). Рис з овочами (1 порція) і пісна яловичина (1 порція). Салат з креветками, помідорами, зеленою цибулею та ікрою (2 порції). Чай з апельсиновим джемом (1 ч. Ложка).

Полудень

Половинка грейпфрута.

Вечеря

Голубці з начинкою з рису (2 порції). Тушкована капуста (2 порції). Ряжанка (1 порція). Яблуко.

Четвер

Сніданок

Сир з цукатами (1,5 порції). Кава чорний з шматочком кексу.

Обід

Суп розсольник (2 порції). Кролик, тушкований з виноградом і часником (2 порції), смажений цукіні (1 порція). Салат з солодкого перцю, часнику і сиру (1 порція). Чай з мармеладом (1 ч. Ложка).

Полудень

Мандарини (2 порції).

Вечеря

Капуста брокколі, запечена з сиром (2 порції). Йогурт питний (1 порція). Груша.

П'ятниця

Сніданок

Каша гречана на знежиреному молоці (1,5 порції). Кава з молоком.

Обід

Щи зі свіжої капусти (2 порції). Минтай смажений (1 порція), баклажани, тушковані з перцем і помідорами (2 порції). Салат з огірків з зеленою цибулею і яйцем (1 порція).

Полудень

Виноград (1 порція).

Вечеря

Печінка яловича (1 порція) із зеленою квасолею (2 порції). Кефір (2 порції). Апельсин.

Субота

Сніданок

Йогурт натуральний з шматочками яблука (2 порції). Кава з крекерами.

Обід

Суп курячий з локшиною (1,5 порції). Тріска відварна (2 порції), рис коричневий (1 порція). Салат з помідорів, зелені і бринзи з оливковою олією (2 порції).

Полудень

Ананас (2 порції).

Вечеря

Омлет з помідорами і шматочками шинки (1 порція). Кисляк (1 порція).

Неділя

Сніданок

Каша пшоняна на знежиреному молоці (1,5 порції). Яблуко. Кава з шматочком гіркого шоколаду (0,5 порції).

Обід

Суп з фрикадельками з курячого м'яса (2 порції). Короп смажений (2 порції) з гарніром зі свіжих овочів (2 порції).

Полудень

Банани (2 порції).

Вечеря

Квасоля, тушкована в томатному соусі (1,5 порції). Шматочок торта (1 порція). Келих вина.


Як ви розумієте, список дієт можна продовжувати, я привела лише найбільш популярні і прості. На завершення розповім вам про меню топ-моделей.

Дуже багато відомих «дівчата з подіуму» живляться за такою схемою: сніданок - яйце некруто, обід - 175 грам сиру і чай без цукру, вечеря - 175 грам сиру і чай. Однак навіть моделями забороняють на ній сидіти довше тижня.

А взагалі, про що мова: форми - це так красиво! Але якщо вже вас не задовольняє зайвий сантиметр десь збоку - спробуйте підібрати собі дієту.

Вдалого і здорового схуднення!

Коментарі