Дієта для здоров'я

Якщо ви не любите ніяких нових модних дієт, але все-таки мрієте схуднути і привести себе і свій організм в нормальний вигляд, то зверніть увагу на наступний раціон харчування. Тут немає нічого нового, просто вам доведеться трохи змінити свій звичний раціон і спосіб життя. По-перше, замість м'яса ви будете вживати більше риби і морепродуктів, в яких містяться цінні кислоти омега-3 і омега-6. Саме вони допомагають розщеплювати частинки "поганих" жирів, які відкладаються в жировій тканині і артеріях. Вживаючи продукти, що містять кислоти омега-3 і омега-6, ви не товстішає, так як вони не відкладаються в жирових клітинах.

Понеділок

Сніданок: цільнозернових хліб 2 шматки, копчений лосось, заправлений лимонним соком 50 г, 1 / 2 томата, 200 мл какао із знежиреним молоком.
Перекус: молочно-фруктовий коктейль на знежиреному молоці без додавання цукру, кави.
Обід: 200 мл томатного супу, запечена на грилі куряча грудка, 2 запечених картоплі, невелика порція овочевого салату, яблучний сік 100 мл.
Вечеря: порція овочевого шашлику, приготованого на грилі, цільнозерновий хліб 1 шматок, склянку томатного соку.

Вівторок

Сніданок: 2 ст. л. мюслі, заправлені склянкою йогурту, цільнозерновий хліб 1 шматок, 2 тонких шматочка шинки, томат 1 / 2 шт., чай.
Перекус: порція салату "Грецький", томатний сік.
Обід: суп-пюре з брокколі, форель, запечена у фользі, порція салату з квашеної капусти, апельсиновий сік.
Вечеря: 50 г нежирної телятини, приготованої на грилі, 2 хлібця або Кріспіна, варені овочі, приготовані на пару, м'ятний чай.

Середа

Сніданок: чорний хліб 2 шматки, омлет, приготовлений на пару, томат 1 шт., Болгарський перець 1 / 2 шт., Какао з молоком.
Перекус: порція фруктового салату, апельсиновий сік.
Обід: борщ, порція салату з капусти та моркви, цибулі, яблук, заправлена оливковою олією, томатний сік.
Вечеря: грінки з креветками 2 шт., Порція салату з паростків пшениці з томатом і лляною олією, томатний сік.

Четвер

Сніданок: вівсяні пластівці, залиті знежиреним молоком, зерновий хліб 2 шт., 1 ч. л. дієтичного джему, яблуко, кава з молоком.
Перекус: житній хліб грубого помелу 2 шт., 1 ст. л. оселедцевого паштету, томат 1 шт., болгарський перець 1 / 2 шт., грейпфрутовий сік.
Обід: порція розсольнику на овочевому бульйоні, 2 ст. л. гречаної каші, салат з овочів, овочевий сік.
Вечеря: грінки з креветками 2 шт., Порція салату з паростків пшениці з томатом і льяним маслом, томатний сік.

П'ятниця

Сніданок: 125 мл йогурту з фруктами, 1 ст. л. льяного насіння, вівсяне печиво 2 шт., апельсиновий сік.
Перекус: житній хліб 2 шт., 1 куряча грудка відварна, чай.
Обід: порція овочевого супу, форель, запечена у фользі, салат із зелених овочів, томатний сік.
Вечеря: 2 хлібця, огірок, 2 ст. л. м'якого сиру, чай.

Субота

Сніданок: пшеничні висівки з молоком, шматок паштету, салат 2 листочка, томат 1 шт., Чай.
Перекус: 2 шматочки сиру, порція салату з овочів, томатний сік.
Обід: порція лазаньї зі шпинатом, салат з яблука з морквою, овочевий сік.
Вечеря: порція салату з овочів із запеченим лососем, заправлена оливковою олією, м'ятний чай.

Неділя

Сніданок: житній хліб 2 шматки, 125 мл натурального йогурту, грейпфрут 1 / 2 шт., Кава з молоком.
Перекус: порція овочевого салату, томат 1 шт., Фруктовий чай.
Обід: щі, відварна телятина 50 г, томатний сік.
Вечеря: овочева запіканка, томатний сік.

Коментарі